Preview Mode Links will not work in preview mode

Stærk & Smertefri


Jul 27, 2020

Intentionen med denne serie af podcasts er, at give et bud på en rangering af de 30 vigtigste ting for din træning, kost, smerte og restitution. På den måde slipper du for at spilde din tid på tossede trends og kan lettere fokusere din energi, tid og penge på de ting, som rent faktisk gør en forskel for dine resultater.

Denne episode er vores bud på de 30 vigtigste ting at fokusere på i din træning. Vi tager udgangspunkt i hvad videnskaben peger på er vigtigst for at få gode resultater, men husk på at det er en generel prioritering, så for den enkelte vil der afhængigt af niveau, mål, kropsbygning, erfaring osv. kunne være andre prioriterer, der vil give bedre mening. Du kan eventuelt som øvelse lave din egen prioriteringsliste af 10-20 punkter.

Tanken er, at fundamentet bygges fra nr. 1 på listen og derefter bygges der ovenpå for hvert punkt. Formålet er ikke en hårfin grænse mellem fx nr. 1 og 3, men vi forsøger efter bedste evne at rangere de forskellige faktorer, så der bør være forskel i vigtighed ved eksempelvis hvert femte punkt. Dvs. tag punkterne med et gran salt.

Husk på at alt er vigtigt for dine resultater - men alt er ikke lige vigtigt.

Christopher Lund Dahl er personlig træner i København hos Maxer.dk og starter i sommeren 2020 på kandidaten i human fysiologi på Københavns Universitet.

I denne episode taler vi blandt andet om:

  • Vedholdenhed - at kunne holde skruen i vandet.
  • Øvelsesrækkefølge - basisøvelser eller isolationsøvelser?
  • Løftetempo - hurtigt eller langsomt?
  • Opvarmning - hvilken form, statisk eller dynamisk?
  • Træningsmakker - socialt, feedback?
  • Udtrætningsteknikker - dropsæt, supersæt, forced, accomodated?
  • Træningscenteret - udstyr, temperatur, skiver, rack osv.

Læs mere på https://maxer.dk/staerk-smertefri/30-fokuspunkter-traening