Preview Mode Links will not work in preview mode

Stærk & Smertefri


Sep 28, 2020

Intentionen med denne serie af podcasts er, at give et bud på en rangering af de 30 vigtigste ting for din træning, kost, smerte og restitution. På den måde slipper du for at spilde din tid på tossede trends og kan lettere fokusere din energi, tid og penge på de ting, som rent faktisk gør en forskel for dine resultater.

Smerter er en kompleks multifaktoriel oplevelse og der findes sjældent en simpel og ligefrem fremgangsmåde, når man arbejder med smerter. Ved kroniske smerter (smerter i over 3 måneder) vil nervesystemet ofte være mere sensitivt, men din tilstand kan altid blive bedre - uanset hvor længe du har haft ondt.

En mere hensigtsmæssig forståelse af, hvad smerter er, kan i sig selv være smertelindrende. Formålet med denne artikel og podcastepisode er, at give dig 30 punkter om smerter, nervesystemet og kroppen som du med fordel kan overveje i arbejdet med smerter. Fokusset vil være på de essentielle og væsentligste elementer frem for mindre detaljer, der ikke betyder så meget i det store billede.

Artiklen præsenterer en række punkter, der hver især har en indflydelse på din smerteoplevelse. Punkterne skal ses som en generel prioritering. Ikke alle punkter er lige vigtige for alle mennesker - og du kan bedst selv vurdere, hvad der er vigtigst for dig.

Fundamentet bygges fra nr. 1 på listen og derefter bygges der ovenpå for hvert punkt. Formålet er ikke en hårfin grænse mellem fx nr. 1 og 3, men vi forsøger efter bedste evne at rangere de forskellige faktorer, så der bør være forskel i vigtighed ved eksempelvis hvert femte punkt. Dvs. tag punkterne med et gran salt.

Christopher Lund Dahl er personlig træner i København hos Maxer.dk og starter i sommeren 2020 på kandidaten i human fysiologi på Københavns Universitet.

I denne episode taler vi blandt andet om:

  • Hvordan kroppen fungerer som et økosystem.
  • Hvorfor din forståelse af smerter er vigtig.
  • Hvor meget søvn, stress og livsstil påvirker smerter.
  • At undgåelse ikke bør være din primære strategi.
  • Hvorfor alt, der kan påvirke dig som menneske, kan påvirke dine smerter.

Se mere på https://maxer.dk/staerk-smertefri/30-fokuspunkter-smerter