Preview Mode Links will not work in preview mode

Stærk & Smertefri


Jan 31, 2019

Der lever en masse myter og misforståelser omkring styrketræning for børn og unge. Du har sikkert hørt nogle af de mest sejlivede: at styrketræning hæmmer væksten, skader knoglerne og senerne - at belastningen er for høj. Men det er noget sludder.

Den videnskabelige litteratur er klar omkring at det både er sikkert for børn og unge at styrketræne samt at det faktisk er en god idé med mange positive resultater til følge. Især i et samfund med et stigende antal overvægtige og fysisk inaktive børn. I denne episode gennemgår vi de mest udbredte myter og hvad du som forælder eller træner bør tage hensyn til når du planlægger styrketræning for børn og unge.

Jeg har igen besøg af Kristian Bradsted, som var gæst i episode 7 om styrketræning for gravide. Han er cand.scient i Idræt og Sundhed og personlig træner med mere end 10 års erfaring. Han har base i Odense i Strong4Life, hvor han hjælper sine klienter med at opnå vedvarende resultater gennem personligt tilpassede forløb. Derudover er han ekstern underviser ved Institut for Idræt & Biomekanik på Syddansk Universitet.

I episoden snakker vi blandt andet om:

  • Vigtigheden af fysisk aktivitet i en tid hvor flere børn og unge er overvægtige, fysisk inaktive og usunde.
  • De syv største myter omkring børn og styrketræning - hvor de kommer fra og hvorfor de er forkerte.
  • Modsætningen til overvægt og inaktivitet blandt børn: præstationskultur til besvær.
  • Hvad der er vigtigt at fokusere på i styrketræning for børn - hvordan du kan strukturere træningen.

Læs mere på: https://maxer.dk/staerk-smertefri/styrketraening-boern-unge